Vi har over 150 kunstverk i Bærums nye kommunegård. Det største av verkene er av Knut Henrik Henriksen og heter «Tablå for de tusen hjem».
Verket tok nesten tre uker å montere og er basert på Claude Monets sitt maleri fra Sandvika «Norge, de røde husene på Bjørnegård» malt under hans opphold i Sandvika i 1895.
Med sine 8,5 meter er dette et av de største kunstverkene innendørs i Norge. Knut Henrik Henriksen (1970) har tatt utgangspunkt i Claude Monets (1840-1926) maleri «Norge, de røde husene på Bjørnegård», malt vinteren 1895 under den franske malerens fem ukers vinteropphold på Bjørnegård pensjonat i Sandvika. «Jeg har brukt Monets metode med små penselstrøk, oppløsningen av motivet og fokus på lyset, kjenner vi i dag som impresjonisme. Så har jeg på lignende vis pikselert Monets bilde.
Verket har referanser til Sandvika og til de tusen hjem rundt om i Norge som lever med trepanel. Tankene går også til treindustrien, trehusbebyggelsen, den tekniske utviklingen og industrialiseringen.» sier Henriksen.
Kunstomvisninger i kommunegården er hver tirsdag, unntatt sommeren. Tirsdagsomvisninger starter opp etter sommerferien 8. august kl. 13.00. Omvisningene er gratis og varer i ca 45 minutter, men det er lov å være med på deler. Oppmøte ved Torget. Velkommen!
Kunstutvalget i kommunegården består av kultursjef Berit Inger Øen, varaordfører Siw Wikan, kunstner og kunstkonsulent Ole Martin Lund Bø, Hanne Gulowsen fra Pilot arkitekter og kunstrådgiver Ellen Marie Fodstad. Det var en åpen utlysning i mai 2019 for kunstnere til både ute og inneromsprosjekter.
- Vi viser kunst fra samlingen, gjenbruker kunst fra gamle kommunegården og med den nye kunsten trekker vi også linjene tilbake til Bærums kunsthistorie med Monets motiver, sier kultursjef Berit Inger Øen.
er en billedkunstner fra Bærum som arbeider med abstrakt maleri. Øgstad blir omtalt som en av de mest interessante samtidskunstnerne vi har her i landet. Har en mastergrad i kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo og LHI, Reykjavik, Island oh har en betydelig karriere både i Norge og i utlandet.
klatrer rundt i Helgerudkvartalet rett før riving av dette ikoniske bygget i fotoserien «studier, farvel Helgerudgården».
med atelier på Vøyenenga, med tegning «Et løft» (utstilt på Bærum kunstforening).
fra Bærum er representert med tre fotografier fra serien «Farvel til Helgerudgården», innkjøpt fra en utstilling på Villa Walle i 2022. Hennes egen gang oppvekst er tett forbundet med opplevelser knyttet til gården som nå er historie. Så snart rivningen startet, begynte hun å dokumentere den.
har laget vannskulpturen foran inngangen til bygget, inspirert av fargene til den gamle kommunegården noe vi møter i stålrørene. Skulpturen består også av to steiner fra Bærum i rombeporfyr. Rombeporfyr er en porfyrisk, magmatisk bergart og forekomster er bare kjent i vårt område i Norge. I tillegg går vannet i sirkler og har sitt eget klimaregnskap. Bærum er en klimakommune.
er bosatt på Høvik med atelier samme sted. Han er representert med et tidlig arbeide som utvider vår forståelse av kunstnerskapet hans.
hadde sin aller første soloutstilling på Henie Onstad i 2012. Utstillingen «Alpelue» satt fart i karrieren hennes, hun har nå utstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Reidun Aafløy Hansen som bodde og hadde atelier på Gjettum er representert med både skulptur og maleri i den nye kommunegården.
sine bilder pryder hele andre etasje i bygget. Zdenka Rusova er rikt representert i samlingen til Bærum kommune og har gitt hele sin samling til Henie Onstad.
sitt verk «Kretsløp» fra 1991 var en del den opprinnelige fasaden på den gamle kommunegården. Nå er verket fått en sentral plassering inne ved hovedinngangen til det nye bygget.
er representert mange steder i Bærum med store uteromsprosjekter. I det nye bygget er det hans grafikk vi møter.
hadde sin første soloutstilling på Bærum kunsthall i 2020 og ble deretter en del av stallen til MELK (anerkjent fotogalleri). Hun har siden blitt kjent for sine sterke fotografier fra Moira camp flyktingeleir.
På disse sidene i lenken nedenfor finner du kunst, arkitektur, og andre severdigheter i Bærum kommune. Vi har samlet alt i en database og tilgjengeliggjort dette for publikum.